Tipus de cafè a Catalunya

Els establiments certificats pel Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya estan preparats per fer-li un cafè de qualitat de moltes maneres, les més habituals de les quals les hem recollit en aquesta relació de Consells.

cafès-cat-3

Tipus de cafè més consumits a Catalunya: *

Curt o Ristretto: 25 ml de cafè.
Espresso:
35 ml de cafè.
Americà:
35 ml de cafè amb aigua calenta.
Doble:
dos cafès en una tassa fets amb el cassó de dos cafès.

Tallat: 35 ml de cafè amb poca llet (15 ml).
Macchiato:
cafè tacat amb llet emulsionada.
Tallat curt de cafè o llàgrima:
poc cafè i molta llet.
Bombó:
cafè amb llet condensada.
Cappuccino:
1/3 de cafè, 1/3 de llet, 1/3 de llet emulsionada.
Cafè amb llet:
meitat cafè, meitat llet.
Cafè Latte:
cafè amb molta llet i una mica de llet emulsionada.

Carajillo, cigaló o cafè amb gotes: cafè amb licor (brandi, whisky, rom, anís).
Trifàsic:
cafè amb poca llet i licor.
Irlandès:
cafè amb whisky i llet batuda.
Rebentat:
cafè amb gotes de licor de canya, orujo o altres aiguardents. A Tarragona és típic amb Chartreuse verd.

Mocca / Vienès: cafè amb xocolata, llet i llet emulsionada.

* La denominació i la forma de preparar-lo, per motius culturals o de tradició popular, pot variar en algunes zones de Catalunya.
Anuncis